Cea mai modernă secţie a unui spital de stat din Prahova este la Vălenii de Munte şi a fost inaugurată în prezenţa lui Florian Bodog, ministrul Sănătăţii, şi a lui Bogdan Toader, preşedintele CJ Prahova. Este vorba despre compartimentul de Balneofizioterapie şi Recuperare Medicală din cadrul Spitalului Orăşenesc Vălenii de Munte.

Noul sediu al compartimentului de Balneofizioterapie a fost ridicat cu fonduri de la consiliul local în valoare de 1.100.000 lei şi dotat cu aparatură medicală şi mobilier în valoare de 400.000 lei, cu aceiaşi sursă de finanţare.

Compartimentul de fizioterapie dispune de 17 paturi şi un pat spitalizare zi şi îndeplineşte toate normele sanitare privind condiţiile de cazare, igienă şi de prevenire a infecţiilor nosocomidale conform normelor aprobate de Ministerul Sănătăţii. În laboratorul BTF se pot efectua un număr de 11 proceduri (terapie cu curenţi, bioptron, laser, ultrasonoterapie, unde scurte, magnetoterapie, împachetări cu parafină, masaj, chinetoterapie şi mai nou subacval şi baie galvanică).

Ministrul Sănătăţii, Florian Dorel Bodog a felicitat atât conducerea spitalului cât şi Consiluil Local pentru noua realizare, menţionând faptul că Spitalul din Vălenii de Munte poate fi dat ca exemplu pentru întreaga ţară pentru ceea ce se poate realiza întu-un sistem sanitar sănătos. Totodată, a luat în calcul şi propunerea conducerii spitalului de a aloca fonduri pentru modernizarea secţiei de pediatrie şi a laboratorului de analize medicale.

La eveniment au mai participat prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, primarul oraşului Vălenii de Munte, Florin Constantin, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, ai Drecţiei de Sănătate Publică Prahova şi ai Parlamentului României.