O turistă din Bucureşti care sâmbătă a urcat pe munte, în Masivul Bucegi, dar care nu şi-a mai putut continua traseul a fost recuperată de către salvamontişti, ea fiind dusă pe braţe, în stare gravă, până la o ambulanţă. În momentul în care a fost predată echipajului medical, femeia avea hipotermie, temperatura corpului său fiind de 27 de grade, avea pulsul ridicat iar tensiunnea arterială era atât de scăzută încât aparatele medicale nu o puteau măsura, scrie News.ro

Salvamontiştii din Buşteni, ajutaţi de angajaţi ai Telecabinei Buşteni, au participat, sâmbătă, la o acţiune de recuperare a unei turiste din Bucureşti care a urcat pe munte, dar nu a mai putut coborî, ea intrând în hipotermie.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, femeia, în vârstă de 29 de ani, a mers pe munte cu mai mulţi turişti care au urcat cu un autovehicul până la Piatra Arsă, în Masivul Bucegi, iar de acolo au mers pe jos la Babele şi la Cabana Caraiman, de unde, pentru a se întoarce la Piatra Arsă au pornit pe o scurtătură, care este un drum de vară, acoperit în această perioadă cu un strat de zăpadă care ajunge până la brâu.

Femeia nu a mai putut înainta şi i s-a făcut rău, în sprijinul ei intervenind salvatorii montani.

La finalul unei acţiuni care a durat patru ore, salvamontiştii, care au dus-o pe turistă în cârcă, au predat-o pe aceasta unui echipaj medical.

În momentul în care a fost dusă în ambulanţă, femeia avea o temperatură a corpului de 27 de grade, pulsul de 180 de bătăi pe minut, iar tensiunea arterială era atât de scăzută încât nu a putut fi măsurată, a precizat reprezentantul Salvamont.

Salvamontiştii le recomandă turiştilor care urcă pe munte să nu se depărteze de unităţile de cazare, amintindu-le că la altitudini mari stratul de zăpadă depus este consistent, iar temperaturile, mult mai scăzute decât cele înregistrate în staţiuni.

SURSA: News.ro