Poliţiştii din Prahova au deschis dosar penal şi cercetează cinci persoane pentru infracţiunea de profanare de cadavre, după ce au furat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti trupul neînsufleţit al unei rude care a decedat la Secţia de Terapie Intensivă a unităţii sanitare. Cei cinci, însoţiţi de mai multe persoane, au făcut scandal în unitatea medicală şi au luat cadavrul înainte ca acesta să fie dus la morgă, scrie News.ro

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, Raluca Brezeanu, poliţiştii au fost sesizaţi, joi, de către reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, cu privire la faptul că mai multe persoane au ridicat din unitatea medicală cadavrul unui pacient decedat în Secţia de Terapie Intensivă, înainte de a se fi întocmit formalităţile legale.

În acest caz, cinci persoane, membri ai unei familii de romi, sunt cercetate pentru profanare de cadavre, au declarat surse apropiate anchetei.

Reprezentanţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti au declarat că zeci de membri ai unei familii de romi au făcut scandal în Secţia de Anestezie Terapie Intensivă, acolo unde a decedat bărbatul în vârstă de 66 de ani, suferind de mai multe boli cronice. În timp ce femeile au agresat câţiva angajaţi ai unităţii medicale, mai mulţi bărbaţi au luat cadavrul, l-au coborât două etaje şi l-au dus acasă cu maşina personală, pe care o parcaseră în curtea spitalului.

Anchetatorii au dispus ca trupul neînsufleţit să fie preluat din nou de către autorităţi, pentru stabilirea cauzei morţii şi întocmirea documentelor legale privind decesul.

SURSA: News.ro