Unul dintre cele două inele cu diamante şi pietre preţioase furate de un român dintr-un show-room din Paris al firmei elveţiene ”De Grisogono” se află în custodia autorităţilor judiciare, fiind ţinut în condiţii de maximă siguranţă. Bijuteria urmează să fie predată reprezentanţilor legali ai firmei, care vor veni în România, scrie News.ro

Autorităţile române au în custodie şi păstrează în condiţii de maximă siguranţă inelul cu diamante furat de românul George Ploscaru dintr-un show-room al firmei ”De Grisogono” din Paris.

Reprezentanţi ai anchetatorilor au declarat, luni după-amiază, că inelul va fi predat proprietarului de drept care va trimite reprezentanţi în România pentru a face dovada proprietăţii şi a prelua bijuteria.

Politişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, împreună cu poliţişti ai Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor DIICOT Ploieşti, au făcut, în 13 ianuarie, şapte percheziţii în municipiul Bucureşti, în cazul furtului comis în 30 decembrie 2016 de către un român la un magazin de bijuterii din Paris.

”La sfârşitul anului 2016,  inculpatul Ploscaru George a constituit împreună cu doi cetăţeni sârbi un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii pe teritoriul Franţei a unei infracţiuni de furt, în dauna unei persoanei juridice ce deţine o marcă elveţiană de bijuterii. Astfel, în 30 decembrie 2016, inculpatul Ploscaru George a intrat, după o prealabilă programare, în showroom-ul privat al mărcii elveţiene de bijuterii situat în Paris, recomandându-se drept gemolog, sub numele de “Mizrahi” şi părând interesat de examinarea a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante în vederea achiziţionării”, arătau procurorii DIICOT.

Conform anchetatorilor, vânzătorul, reprezentant al mărcii elveţiene, i-a dat spre examinare lui Ploscaru bijuteriile, aflate într-o cutie.

Ulterior, românul, după o presupusă examinare, i-a dat reprezentantului legal al mărcii elveţiene o altă cutie, asemănătoare, furând cutia originală.

”Inculpatul nu s-a arătat interesat de cumpărarea produselor şi a părăsit locul comiterii faptei, având asupra sa bunurile menţionate anterior, în valoare cumulată de 5,2 milioane de euro, inculpatului Ploscaru George revenindu-i un inel şi unul dintre cele două diamante brute, iar restul bijuteriilor revenind, conform înţelegerii, cetăţenilor sârbi”, preciza DIICOT.

George Ploscaru a vândut diamantul unor cetăţeni din Israel, iar inelul l-a adus în România.

Pentru comercializarea inelului cu diamant, bărbatul a intrat în contact cu doi belgieni şi un israelian, fără ca tranzacţia să se realizeze, mai arăta DIICOT.

În urma percheziţiilor făcute în 13 ianuarie, anchetatorii au găsit inelul cu diamante.

Bucureşteanul a fost iniţial reţinut de DIICOT - Serviciul Teritorial Ploieşti, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat, iar apoi Tribunalul Prahova a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de acesta.

De asemenea, o altă persoană bănuită de implicare în acest caz a fost pusă sub control judiciar, pentru tăinuire, iar alte şase persoane sunt cercetate de DIICOT tot pentru tăinuire.

Printre cele şapte persoane puse sub acuzare în dosarul anchetat de procurorii români se numără şi doi bărbaţi, unul dintre aceştia suspectat că a condus maşina folosită de Ploscaru, iar celălalt suspectat că a confecţionat cutiile pe care Ploscaru le-a schimbat cu cele în care erau păstrate bijuteriile şi pietrele preţioase în magazinul din Franţa.

Ploscaru are antecedente penale, fiind condamnat anterior pentru fapte similare în Franţa, Italia, Germania, Turcia şi Ungaria, se arată în documentele procurorilor DIICOT care au obţinut arestarea preventivă a bărbatului.

SURSA: News.ro