Un bărbat acuzat că a furat diamante şi inele în valoare de peste 5 milioane de euro dintr-un magazin de bijuterii din Franţa a fost arestat preventiv, sâmbătă după-amiază, de Tribunal Prahova, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat, scrie News.ro

Potrivit reprezentanţilor Tribunalului Prahova, magistraţii au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui George Ploscaru, cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi furt calificat.

Dosarul în care bărbatul este acuzat de furtul mai multor bijuterii din Franţa este instrumentat de DIICOT Ploieşti.

Hotnews scrie că, potrivit datelor din dosar, bărbatul ar fi furat, în 30 decembrie, dintr-un magazin de bijuterii din Franţa două diamante şi două inele cu pietre preţioase în valoare de 5,2 milioane de euro. Bărbatul ar fi fost ajutat de doi sârbi, care au primit, ca urmare a înţelegerii, jumătate din valoarea inelului şi diamantului.

Din cercetări a reieşit că bărbatul arestat ar fi vândut diamantul în afara României, iar inelul ar fi încercat să îl vândă pe 12 ianuarie unor cetăţeni străini în Bucureşti, la hotelul Radisson Blu, dar vânzarea nu a mai avut loc pentru că nu s-au înţeles asupra preţului, mai scrie Hotnews. Inelul a fost găsit, ulterior, de anchetatori la o percheziţie.

Surse judiciare citate de Hotnews au precizat că românul s-a prezentat la magazinul de bijuterii din Franţa drept un evaluator de bijuterii al unui potenţial client evreu şi, profitând de neatenţia angajaţilor, a înlocuit diamantele şi inelele cu copii fără valoare. 

viewscnt