Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat, sâmbătă, la Ploieşti, unde a participat la învestirea în funcţie a noului prefect de Prahova, că în minister ”sunt probleme în rândul oamenilor care sunt în stradă”, dar că are deschiderea să îi asculte şi pe aceştia, nu doar pe şefii structurilor din MAI.

Prezentă la învestirea în funcţie a prefectului Mădălina Lupea, care în ultimii ani a deţinut funcţia de subprefect în Prahova, ministrul Carmen Dan a spus că ştie că în Ministerul de Interne sunt ”probleme” în rândul oamenilor care lucrează direct cu cetăţenii şi că ministerul pe care îl conduce va fi unul ”transparent”.

”Eu vă asigur că Ministerul de Interne va fi întotdeauna un minister cu uşile deschise, un minister transparent, care va recepţiona şi va încerca să găsească soluţii la mesajele dumneavoastră. Dar, doamna prefect, înainte de toate, aveţi o mare responsabilitate faţă de cetăţenii acestui judeţ. (...) Daţi-le speranţa, încrederea că vor fi întotdeauna ascultaţi, înţeleşi, vor fi întotdeauna ajutaţi”, a spus ministrul Carmen Dan în discursul ţinut la ceremonia de învestire în funcţie a noului prefect de Prahova.

Ulterior, Carmen Dan a declarat jurnaliştilor că ştie că în Ministerul de Interne există probleme în rândul angajaţilor care lucrează direct cu cetăţenii şi că îi va asculta şi pe aceştia, nu doar pe cei care conduc structurile din MAI.

”Îmi doresc tare mult ca lucrătorii mei să ştie că sunt deschisă să le recepţionez mesajele. Sunt probleme în minister, sunt probleme în rândul oamenilor care sunt în stradă, care sunt alături de cetăţeni în fiecare zi şi asigură ordinea publică şi vreau să ştie că întotdeauna vor fi auziţi şi că nu o să ţin cont şi nu o să ascult doar părerile celor care îi comandă, ci am deschiderea şi înţelegerea să îi ascult şi pe ei”, a mai spus Carmen Dan.