Un TIR încărcat cu apă minerală s-a răsturnat, joi după amiază, pe drumul naţional (DN) 1A, în localitatea prahoveană Vălenii de Munte, după ce şoferul a încercat să facă o depăşire, iar autotrenul a intrat în balans. În urma accidentului, şoferul a fost rănit şi transportat la spital de un elicopter SMURD, traficul fiind restricţionat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, Raluca Brezeanu, accidentul s-a produs pe DN 1A în localitatea Vălenii de Munte, iar din primele cercetări poliţiştii au stabilit că un autotren încărcat cu apă minerală, care se deplasa către Ploieşti, a intrat în balans în timpul unei depăşiri şi s-a răsturnat.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că în urma accidentului şoferul a rămas încarcerat şi a fost rănit. El a fost scos din cabină de către echipajele ISU Prahova şi ulterior a fost preluat de un elicopter SMURD. Traficul rutier pe DN 1A se desfăşoară cu restricţii în zona în care s-a produs accidentul, sensul de mers Braşov – Ploieşti fiind impracticabil. Autovehiculele sunt dirijate alternativ pe celălalt sens de mers, rămas liber.