De patru zile, o avarie a lăsat fără apă 18 mii de locuitori din Prahova. Iniţial, oamenii au fost anunţaţi că defecţiunea urma să fie remediată în 24 de ore. Acum, termenul de reparare a fost prelungit la o săptămână. Aşa că, în prag de sărbători, aceste familii trăiesc doar cu apa adusă cu cisternele de pompieri.

De patru zile, locuitorii din Băicoi, Plopeni, Dumbrăveşti şi Păuleşti, în total 18 mii de suflete, nu au apă. Pentru ei, pregătirile de sărbători par deja compromise.

De vină pentru necazul oamenilor e o avarie majoră la magistrala Văleni-Ploieşti. Defecţiunea s-a produs lângă o clădire în care funcţionează un service auto şi o spălătorie. Iniţial, localnicii au fost anunţaţi că va fi remediată repede.

Unii locuitori primesc, totuşi, apă la robinete câteva ore pe zi. În ajutorul celorlalţi au fost mobilizaţi pompierii, care le aduc apă cu patru cisterne.

Muncitorii încearcă să repare defecţiunea. Dar abia luni ar urma să primească de la Buzău racordurile de care au nevoie pentru reparaţii.

Autorităţile spun că oamenii din cele patru localităţi ar putea avea apă la robinete abia marţi dimineaţă.