Şapte turişti care în ultimele 24 de ore au derapat cu autovehiculele pe trasee montane din Masivul Bucegi, în condiţii de viscol şi vizibilitate redusă din cauza ceţii, au fost ajutaţi de către echipajele de jandarmi montani să scoată maşinile din zonele în care acestea rămăseseră blocate. Doi dintre turişti au căzut cu autoturismul într-un pârâu, maşina fiind scoasă cu ajutorul unui buldoexcavator., scrie News.ro

Porivit datelor furnizate de către reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, jandarmii montani de la Zănoaga au intervenit, în ultimele 24 de ore, în sprijinul a şapte turişti care au rămas blocaţi cu autoturisme, în timp ce încercau să urce pe trasee montane din Masivul Bucegi.

Cinci dintre turişti, veniţi la munte din Bucureşti şi Galaţi, au derapat cu autoturismele în zonele Plaiul Mircii şi Dichiu, din cauza viscolului şi a gheţii. Alţi doi turişti, din judeţul Dâmboviţa, s-au răsturnat cu autoturismul într-un pârâu din zona Table, din cauză că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de vreme şi la drum.

Autoturismul acestora din urmă a fost scos din albia pârâului de către jandarmi şi salvamontişti cu ajutorul unui boldoexcavator.

Toţi cei şapte turişti, cu vârste între 30 şi 50 de ani, au fost conduşi până în zone în care se află în siguranţă.