Traficul rutier de pe DN 1 este deviat selectiv, vineri seară, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN 1A Săcele – Cheia – Ploieşti, pentru evitarea ambuteiajelor în zona staţiunilor montane. Totodată, circulaţia maşinilor de mare tonaj este deviată total de pe DN 1, dinspre Ploieşti spra Braşov, tot pe DN 1A, scrie News.ro

Centrul Infotrafic anunţă că, vineri seară, la ora transmiterii acestei ştiri, în judeţul Braşov s-a luat măsura devierii selective a traficului rutier de pe DN 1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN 1A Săcele – Cheia – Ploieşti, pentru a fi evitate ambuteiajele pe raza staţiunilor montane. 

Potrivit sursei citate, în judeţul Prahova, circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone este deviată total de pe DN 1, dinspre Ploieşti către Braşov, pe DN 1A Ploieşti – Cheia  – Săcele.

Circulaţia rutieră este îngreunată pe mai multe drumuri din cauza condiţiilor meteorologice.

Se circulă în condiţii de iarnă pe DN 28A Târgu Frumos – Paşcani - Moţca, unde vizibilitatea este scăzută sub 100 de metri şi pe alocuri, sub 50 de metri. În aceleaşi condiţii se circulă şi pe DN 2 Târgu Frumos – Botoşani.

Drumul naţional (DN) 67 C Novaci - Rânca a fost închis din cauza zăpezii şi a viscolului, potrivit Infotrafic, iar la ora transmiterii acestei ştiri turiştii nu sunt lăsaţi nici să urce în staţiune, nici să plece acasă de acolo.

De asemenea, a fost închis drumul care urcă din staţiunea Sinaia la Cota 1.400 din Masivul Bucegi, după ce o maşină a derapat şi a căzut într-o râpă adâncă de 20 de metri, trei persoane fiind rănite.

Potrivit sursei citate, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă şi pe DN 17, între Bistriţa şi Vatra Dornei, în judeţul Bistriţa-Năsăud, maşinile care nu au cauciucuri de iarnă nefiind lăsate să treacă pasul Tihuţa. 

Circulaţia se desfăşoară îngreunat, vineri seară, şi pe Autostrada A3 Bucureşti - Ploieşti, din cauza vântului şi a lapoviţei, vizibilitatea fiind sub 100 de metri.

Probleme din cauza condiţiilor meteorologice au fost, pe parcurusul zilei, pe mai multe drumuri şi autostrăzi. Totodată, au fost instituite restricţii temporare de circulaţie pentru maşinile de mare tonaj.