Meteorologii au prelungit vineri după-amiază codul portocaliu de viscol emis pentru judeţele Caraş-Severin, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, până la ora 20.00 şi au emis avertizări noi, pentru Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, valabile până la aceeaşi oră.

Atât în cazul judeţelelor în care avertizările au fost prelungite, cât şi a celorlalte, zonele vizate sunt cele de munte. La altitudini de peste 1.700 de metri, intensificările vântului pot depăşi la rafală 90 de kilometri pe oră, în judeţele Cluj, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Prahova, Buzău, Argeş şi Dâmboviţa, în timp ce în Caraş-Severin, pot atinge chiar şi 100 de kilometri pe oră.

În zonele vizate de avertizările cod portocaliu ninge, iar vizibilitatea este sub 50 de metri.

La ora transmiterii acestei ştiri, sunt în vigoare mai multe avertizări cod portocaliu de viscol, emise pe parcursul zile de vineri de către Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Astfel, în judeţele Braşov, Covasna şi Sibiu, ninge abundent, iar vântul poate atinge la rafală, la altitudini mai mari de 1.700 de metri, 90 de kilometri pe oră, vizibilitatea fiind redusă sub 50 de metri. Avertizările sunt în vigoare până la ora 18.00.

Până la ora 16.00, şi judeţele Neamţ şi Suceava sunt sub cod portocaliu de viscol. Şi aici, în zonele montane, vântul bate la rafală cu peste 90 de kilometri pe oră, iar vizibilitatea este sub 50 de metri.

Totodată este în vigoare şi o atenţionare cod galben de ninsori şi viscol pentru întreaga ţară, valabilă până în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Vântul va avea intensificări în Crişana, Banat, Oltenia şi Muntenia, iar în seara zilei de vineri şi în prima jumătate a nopţii de vineri spre sâmbătă, mai ales în Dobrogea şi în sudul şi centrul Moldovei, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie. Rafalele vor depăşi 55 - 65 de kilometri pe oră şi pe arii restrânse 70 - 75 de kilometri pe oră. Local, în aceste regiuni se vor semnala precipitaţii mixte care vor favoriza formarea poleiului. 

În nordul şi centrul ţării, dar mai ales în zonele de munte, va continua să ningă însemnat cantitativ, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind şi troienind zăpada.

În zona înaltă a Carpaţii Meridionali, vântul va sufla cu peste 90 - 100 de kilometri pe oră, viscolind puternic şi troienind zăpada, iar vizibilitatea se va reduce sub 50 de metri.

Centrul Infotrafic a impus deja restricţii pentru maşinile de mare tonaj, în judeţele Maramureş şi Harghita, unde ninge abundent. Totodată se circulă în condiţii de iarnă şi în Mureş pe DN 15 (E578) Târgu Mureş – Reghin - Topliţa şi pe DN 13A Bălăuşeri – Praid, precum şi pe drumurile din zona staţiunii arădene Moneasa, unde pe şosele s-a depus un strat de aproximativ 20 de centimetri de zăpadă, potrivit autorităţilor locale. De asemenea, drumul care duce spre Muntele Mic din judeţul Caraş-Severin a fost închis, stratul de zăpadă măsurând aproximativ 50 de centimetri.