Circulaţia pe drumul naţional 1, între Ploieşti şi staţiunile de pe Valea Prahovei, se desfăşoară cu foarte mare dificultate, miercuri după-amiază, pe sensul de urcare către munte, unde s-au format blocaje în trafic, iar coloanele de maşini se întind pe cel puţin zece kilometri. Distanţa de aproximativ 12 kilometri între Câmpina şi Nistoreşti este parcursă într-o oră şi jumătate, maşinile înaintând cu viteza de 5 km/oră, scrie News.ro

O coloană de maşini care se întinde pe mai mulţi kilometri s-a format, miercuri după-amiază, pe DN 1, pe sensul de mers către Braşov, în condiţiile în care mii de turişti se îndreaptă către staţiunile montane.

Drumul se aglomerează începând din dreptul municipiului Câmpina, iar la trecerea de pe tronsonul cu două benzi pe sens pe cel cu o singură bandă pe sens circulaţia este aproape blocată.

Conform şoferilor aflaţi în trafic, distanţa de 12 kilometri între municipiul Câmpina şi localitatea prahoveană Nistoreşti este parcursă în aproximativ o oră şi jumătate, maşinile circulând bară la bară, cu viteză foarte redusă şi opriri dese.

Oficiali din cadrul IPJ Prahova au declarat că pe DN 1 sunt coloane în mişcare, autovehiculele circulă cu viteze de 20 - 30 de kilometri pe oră în zona Comarnic şi în zona staţiunii Buşteni şi s-au creat ambuteiaje în zonele unde se trece de pe două benzi pe o bandă pe sens.

Poliţiştii le cer şoferilor ”să respecte indicaţiile agenţilor rutieri şi să manifeste disciplină în trafic”, precizează rerezentanţii Poliţiei Prahova.

Încă dinaintea prânzului, Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunşa că circulaţia se desfăşoară îngreunat, în coloană, pe DN1, pe sensul spre Valea Prahovei. Potrivit sursei citate, pe DN 1 se circula în coloană în dreptul localităţii Comarnic, pe sensul de mers spre Braşov, între kilometrii 101 şi 107, precum şi în Buşteni, între kilometrii 129 şi 131.

SURSA: News.ro