Consiliul Judeţean va mai expropria o suprafaţă de 871 de metri pătraţi de teren pentru a amenaja intersecţia de la Păuleşti dintre DJ 102 cu DJ 155. Ideea este mai veche şi presupune lărgirea bretelelor de acces în intersecţia din pădure care leagă drumul ce vine dinspre DN1 cu cel care duce spre Plopeni, în imediata apropiere a unităţii militare.

Măsura amenajării intersecţiei s-a impus ca urmare a numeroaselor accidente rutiere petrecute în această intersecţie,  ca urmare a lipsei de vizibilitate.

„În prezent, traficul în intersecţie se desfăşoară în condiţii dificile din cauza lipsei amenajărilor necesare unei intersecţii modernizate. Pentru asigurarea fluidizării traficului este necesară amenajarea intersecţiei DJ 102 cu DJ 155, km 9+182, în comuna Păuleşti, investiţie care implică exproprierea unei suprafeţe de 871 mp“, se arată în expunerea de motive.

Aproximativ, 3 proprietari vor fi despăgubiţi pentru terenurile situate în extravilan cu suma totală de 15.539 de lei (3.500 euro), adică cu o valoare estimată de 17,8 lei/mp.