Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Constantin Ninel Potîrcă, fost candidat la alegerile prezidenţiale, pentru comiterea în formă continuată a două infracţiuni de evaziune fiscală, a precizat  purtătorul de cuvânt Cristina Ciobanu. Acelaşi inculpat a fost trimis în judecată şi pentru săvârşirea a două infracţiuni de spălare de bani. Prin actul de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut că inculpatul Constantin Ninel Potîrcă, în calitate de administrator de fapt, în baza unei procuri de administrare, a înregistrat în evidenţa contabilă a S.C. CENTRUM CONSULTING SRL Târgu-Jiu 5 facturi fiscale, ce atestă operaţiuni fictive, creând un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 3.324.516 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit.

Acelaşi inculpat, în calitate de administrator al SC NYNMETAL SRL Târgu-Jiu, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii 2 facturi fiscale, ce atestă operaţiuni fictive, fiind diminuat TVA de plată cu suma de 740.000 lei.

Potrivit AGERPRES, prin acelaşi rechizitoriu a fost trimis în judecată şi inculpatul Tănase Potîrcă, pentru comiterea în formă continuată a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, reţinându-se că acesta, în baza unei înţelegeri anterioare cu inculpatul Constantin Ninel Potîrcă, a ajutat la comiterea faptelor descrise.

Totodată, prin rechizitoriu s-a dispus trimiterea în judecată şi a două persoane juridice, respectiv a societăţilor comerciale SC CENTRUM CONSULTING SRL Târgu-Jiu şi SC NYNMETAL SRL Târgu-Jiu, pentru comiterea în formă continuată a infracţiunilor de evaziune fiscală.

Pentru asigurarea recuperării prejudiciului către bugetul de stat, s-a instituit sechestru asupra unui imobil aparţinând inculpatului Potîrcă Constantin Ninel, situat în municipiul Târgu-Jiu.

Inculpatul Constantin Ninel Potîrcă a fost reţinut şi arestat preventiv în cauză în perioada 4 — 10 iulie 2013 inclusiv, iar ulterior, urmare a deciziei din 10 iulie 2013 a Curţii de Apel Craiova, faţă de acesta a fost luată măsura preventivă de obligării de a nu părăsi localitatea Târgu-Jiu fără încuviinţarea organelor judiciare.