În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, 15.10.2016, în jurul orei 02.30, un echipaj al Poliţiei Locale Ploieşti, în timp ce se afla în patrulare pe strada Găgeni, a observat în faţa restaurantului Vikings un grup de persoane implicate într-o altercaţie.

Poliţiştii locali au procedat la imobilizarea persoanei agresive, respectiv la încătuşarea numitului Ş.G.F., de  36 ani, cu domiciliul în Ploieşti, solicitându-se prin staţie deplasarea la faţa locului a unui echipaj mobil din cadrul instituţiei. Totodată, despre eveniment au fost anunţaţi şi lucrătorii Poliţiei Municipale.

 Deoarece individul încătuşat prezenta urme de violenţă la nivelul membrelor şi a feţei, acesta a fost transportat cu ajutorul Serviciului de Ambulanţă Prahova la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, pentru îngrijiri medicale, fiind apoi condus la sediul Secţiei nr. 2 de Poliţie.

Patronul restaurantului, precum şi un alt bărbat aflat la faţa locului au relatat faptul că au fost ameninţaţi cu un pistol de către prietenul celui încătuşat, motiv pentru care şi numitul T.M., de 37 ani, cu domiciliul în Ploieşti, a fost condus la Secţia nr. 2 Poliţie, în vederea continuării cercetărilor.