Una dintre problemele Ploieştiului o reprezintă  numărul mare de câini fără stăpân care "mişună" pe străzile oraşului. Cu toate acestea, problema nu pare a fi recunoscută de reprezentanţii municipalităţii care tătăgănează problema, punând pe primul plan interesele politice.

Altfel nu putem înţelege de ce "cineva" din Primăria Ploieşti a uitat să informeze Primăria Valea Călugărească despre hotărârea de Consiliu Local adoptată în noiembrie 2015, pentru a putea fi încheiat un contract între cele două administraţi locale.

Mai mult, săptămâna trecută, aleşii locali au votat o nouă hotărâre privind adăpostul de câini, dar, deşi în timpul şedinţei Georgiana Popa, şefa Direcţiei Juridice din PMP, a afirmat că proiectul este legal, după cinci zile s-a răzgândit şi a anunţat că proiectul este ilegal. Înregistrările şedinţei CL de săptămâna trecută arată că la aprobarea HCL privind adăpostul pentru câini şi abrogarea HCL prin care ar fi trebuit să se construiască un adăpost în cartierul Pictor Rosenthal (fără ca măcar să fie consultaţi cetăţenii din cartier!) arată că Georgiana Popa a anunţat PROIECT ADOPTAT!

Nu putem să nu ne întrebăm ce s-a întâmplat în cele cinci zile de s-a răzgândit..

Cât despre "uitarea" contractului de asociere cu Primăria Valea Călugărească, reprezentanţii Direcţiei Juridice au susţinut că...de procedură trebuia să se ocupe ....Grădina Zoologică...Păi dacă e aşa, ce ar fi ca juristii Primăriei să înceapă să cumpere mâncare pentru maimuţe şi tigrii!

Oricum, refuzul de a pune în aplicare o Hotărâre de Consiliu Local perfect valabilă seamănă a abuz în serviciu!