Creatoarea de modă Adina Buzatu a fost pusă sub control judiciar pe cauţiune în dosarul în care este suspectată de infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, procurorii stabilind valoarea cauţiunii la 300.000 de lei. Ceilalţi suspecţi din dosar au fost, de asemenea, puşi sub control judiciar, valoarea totală a cauţiunii pentru toţi suspecţii fiind de peste 12 milioane de lei, reprezentând o treime din valoarea prejudiciului, scrie News.ro

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, care au audiat-o, joi, pe Adina Buzatu în calitate de suspect, au decis să ia faţă de aceasta măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune, au declarat pentru News.ro reprezentanţi ai anchetatorilor.

Conform sursei citate, cauţiunea stabilită pentru Adina Buzatu este de 300.000 de lei.

Adina Buzatu a fost adusă la sediul PCA Ploieşti în jurul orei 12.00, dar a intrat la audieri câteva ore mai târziu, ea petrecând aproximativ trei ore în birourile procurorilor.

Joi seară, creatoarea de modă a părăsit sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Surse juciciare au declarat că toţi ceilalţi suspecţi care au fost audiaţi în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani alături de Adina Buzatu au fost puşi sub control judiciar pe cauţiune, iar valoarea cauţiunii pentru toţi suspecţii din dosar este de o treime din valorea prejudiciului, în condiţiile în care acesta a fost stabilit de către anchetatori la aproape 38 de milioane de lei.

Scriitorul Eugen Burada, suspect în acelaşi dosar, nu a fost audiat întrucât este plecat din Bucureşti, el fiind aşteptat în faţa anchetatorilor în cursul zilei de vineri, au declarat surele citate pentru News.ro.

Creatoarea de modă Adina Buzatu a fost adusă, joi, la sediul Parchetului Curţii de Apel Ploieşti, pentru a fi audiată în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproape 38 de milioane de lei. Adina Buzatu este una dintre cele peste 20 de persoane care au calitatea de suspect în acest dosar.

Procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti şi poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Prahova au făcut, joi, 34 percheziţii domiciliare şi la sediul unor societăţi comerciale din judeţele Prahova, Ilfov, Suceava, Iaşi şi municipiul Bucureşti, într-un dosar care vizează un grup infracţional specializat în evaziune fiscală şi spălare a banilor. 

Conform anchetatorilor, în perioada 2012-2014, administratorii a 20 de societăţi comerciale au înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale având ca scop sustragerea de la plata taxelor şi impozitelor.

”În baza facturilor emise de societăţile fantomă, controlate de suspecţi, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit şi taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv şi care constituie produsul infracţiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei”, se arăta într-un comunciat al Parchetului Curţii de Apel Ploieşti.

În anul 2012, creatoarea de modă Adina Buzatu a fost vizată de o altă anchetă, existând suspiciuni că în magazinele sale sunt vândute haine contrafăcute.

viewscnt

SURSA: News.ro