Dirijorul german Walter Hilgers este primul director artistic onorific din istoria Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploieşti.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă de către Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii din Ploieşti.Vizibil emoţionat, Mateescu a spus că îşi doreşte ca dirijorul german să îi ajute în alcătuirea viitorului repertoriu şi este convins că Hilgers va rămâne mult timp alături de artiştii ploieşteni

„Este o mare onoare pentru mine să primesc acest titlu. Am avut deja două concerte cu orchestra Filarmonicii Paul Constantinescu şi a fost o experienţă minunată. Orchestra de aici este foarte bună şi sunt încântat să fiu din nou aici. Îmi place Vlad Mateescu. Este tânăr şi entuziast şi are idei bune pentru viitorul Filarmonicii. O să fac tot ce pot ca să îl sprijin”, a declarat Walter Hilgers.

„Vă asigur de tot sprijinul Consiliului Local în proiectele pe care vreţi să le implementaţi. Ştiu că Filarmonica poate deveni un reper de cultură al Ploieştiului”, a spus consilierul local George Botez

Walter Hilgers s-a născut în Stolberg/Rhein şi este  absolvent al Universităţii de Muzica din Auchen. În 1978 devine tubist al Orchestrei Simfonice din Düsseldorf, iar un an mai târziu dă curs invitaţiei Orchestrei de Festival din Bayreuth, din care face parte timp de 12 ani.

În 30 de ani de activitate orchestrală, a interpretat sub bagheta lui Herbert von Karajan, Lorin Maazel, Claudio Abbado, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, André Previn, Pierre Boulez, Georg Solti, James Levin, Seiji Ozawa, Riccardo Muti, Bernhart Haitink şi Günter Wand.

Ca membru fontador a făcut parte peste 25 de ani din ansamblul de suflători de alămuri German Brass, ale cărui reprezentări concertante, înregistrări audio şi audio video sunt legendare şi cunoscute pe plan mondial.

Invitaţiile ca Dirijor l-au condus printre altele spre orchestre precum: Orchestra Radio München, Filarmonica George Enescu Bucureşti, Orchestra Naţională Radio din Bucureşti, Orchestra Naţională de Cameră Radio din Bucureşti, spre Orchestra Filarmonicii Montevideo, Orchestra Filarmonicii din Zagreb, Orchestra Naţională Simfonică din Buenos Aires, Orchestra Brandenburgică de Stat din Frankfurt şi către Orchestra Filarmonicii din Nissa.