Viceprimarul Cristian Ganea participă în perioada 27-30 septembrie 2016, la invitaţia oficialităţilor Regiunii Carinthia, la cel de al 7-lea Forum Economic pentru Europa Centrală şi de Est, în localitatea austriacă Velden.

Prezenţa la acest eveniment reprezintă  o ocazie unică pentru reprezentanţii municipiului Ploieşti de a întâlni personalităţi europene din domeniul economic şi politic.

Cristian Ganea  va avea întrevederi cu  guvernatorul Regiunii Carintia,  Peter Kaiser, precum şi cu Cancelarul austriac, Christian Kern.

În cadrul Forumului, viceprimarul Ganea se va întâlni cu reprezentanţii oraşelor  Bolzano şi Klagenfurt pentru a stabili detaliile privin participarea Ploieştiului ca partener în cadrul

unui proiect privind mobilitatea electrică (este posibilă achiziţionarea de autobuze electrice) din Programul Horizon 2020.

Programul Horizon 2020 este cel mai amplu program de cercetare si inovare derulat de Uniunea Europeana, fiind disponibilă o finanţare de 80 de miliarde de euro în execuţia bugetară 2014-2020.