Există soluţii pentru continuarea activităţii Clubului Sportiv Municipal Ploieşti. Şi par a fi foarte simple...

Consiliul de Administraţie al CSM Ploieşti a decis ieri ca municipalitatea să desemneze un reprezentant, specialist în bugete, pentru a face o analiză amănunţită a nevoilor financiare şi legale ale clubului, şi pentru a întocmi un proiect de buget agreat de municipalitate. Decizia membrilor CA a fost luată deoarece niciun proiect întocmit de reprezentanţii CSM nu a fost agreat de Nicoleta Crăciunoiu, directorul DIrecţiei Economice din Primăria Ploieşti. Astfel, consilierii locali, membrii în CA de la CSM, îi solicită primarului Adrian Dobre şi directoarei Nicoleta Crăciunoiu să detaşeze un angajat al municipalităţii la club.

Astfel, blocajul instituţional va fi înlăturat. Consilierii locali au acordat reprezentanţilor municipalităţii un termen de trei zile pentru a desemna persoana care poate fi detaşată la CSM, iar alte trei zile sunt acordate reprezentantului Primăriei pentru întocmirea proiectului de buget. După cele şase zile, ar urma să fie convocată o şedinţă extraordinară de CL pentru aprobarea noului buget al clubului.

Solicitarea consilierilor locali a fost luată şi deoarece în organigrama CSM Ploieşti, postul de şef serviciu financiar este vacant şi nu există specialişti în întocmirea bugetului. Deşi au fost organizate două concursuri, postul nu a fost ocupat.

Cu alte cuvinte, primarul Adrian Dobre poate debloca situaţia Clubului Sportiv Municipal. Suntem curioşi ce decizie va lua sau dacă va ascunde şi această responsabilitate sub preş, aşa cum a procedat cu problema mărcilor Petrolului Ploieşti...