Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că 18.935.857 de cetăţeni români cu drept de vot sunt înscrişi în Registrul Electoral, inclusiv persoanele care vor împlini 18 ani în ziua alegerilor parlamentare, 11 decembrie.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a transmis Biroului Electoral Central numărul alegătorilor înscrişi în Registrul electoral - inclusiv cetăţenii care vor împlini 18 ani până la data de 11 decembrie 2016 - şi numărul minim de semnături necesar pentru susţinerea candidaturilor la nivel naţional, precum şi în fiecare circumscripţie electorală.

Astfel, în Registrul Electoral sunt înscrişi 18.935.857 de români, dintre care 1.779.720 sunt bucureşteni, iar 609.962 sunt români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate. În acest din urmă număr, sunt incluşi şi românii din diaspora care au solicitat să voteze prin corespondenţă sau să se amenajeze o secţie localitatea în care trăiesc.

”Menţionăm că datele referitoare la numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral sunt într-o continuă modificare, fiind actualizate prin operaţiuni curente efectuate de primari, prin importuri de date de la Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi de la Direcţia Generală de Paşapoarte”, transmite AEP.

În conformitate cu Legea electorală, pentru ca un partid să prezinte liste complete de candidaţi la nivel naţional, este nevoie de un număr de semnături de susţinere care să reprezinte cel puţin 1% din numărul persoanelor înscrise în Registrul Electoral. În momentul de faţă, necesarul de semnături este de 189.358.