Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit primul termen de judecată a dosarului penal în care senatorul (deocamdată) liberal Andrei Volosevici este acuzat de abuz în serviciu şi luare de mită. Astfel, potrivit siteului ICCJ, pe 5 octombrie 2016, ora 9.00, va avea loc prima şedinţă de judecată în dosarul fostului primar al Ploieştiului.

La sfârşitul lunii martie 2016, DNA Ploieşti a anunţat că a început urmărirea penală faţă de Andrei Volosevici, "la data faptelor primar al municipiului Ploieşti, în prezent senator PNL, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit pentru altul şi luare de mită."

În acelaşi dosar mai sunt cercetate şi Maria Magdalena Mazâlu, secretarul municipiului Ploieşti, şi Simona Albu, şefa Serviciului Juridic din cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei municipiului Ploieşti, ambele fiind acuzate de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit pentru altul.

Începerea urmăririi penale faţă de Andrei Volosevici a dus la retragerea acestuia din cursa electorală pentru postul de primar al Ploieştiului