Acordarea transportului gratuit pentru elevii şi studenţii ploieşteni, proiect iniţiat de PSD,  mai are de aşteptat. Deşi a generat o dezbatere intensă, în lipsa avizului Direcţiei Juridice, proiectul PSD-ALDE, prin care se propune transport gratuit pentru elevii din Ploieşti, a fost prorogat.

Social-democraţii au explicat că nu doresc să inventeze o astfel de facilitate, şi au dat exemplul municipiului Cluj, acolo unde elevii beneficiază de gratuitate pe două trasee.

Liberali au propus prorogarea proiectului, "pentru a putea fi studiat mai în amănunt", deşi iniţiativa a fost propusă încă din luna august. Georgiana Popa, şefa Direcţiei Juridice, nu a putut explica în amănunt de ce nu a acordat viza de legalitate, declarând numai că "nu a găsit temei legal pentru această gratuitate". Păi oare nu era mai simplu dacă ar fi sunat la Primăria Cluj pentru a afla cum la ei este posibilă o asemenea măsură? Iar acolo măsura gratuităţii pe două trasee este aplicată din anul şcolar 2015-2016. În plus, acolo elevii care locuiesc în apropierea şcolilor beneficiază de transport gratuit pe o singură linie de transport în comun.

Social democratul George Botez a salutat declaraţia primarului Adrian Dobre care a promis că va căuta soluţii pentru acordarea transportului gratuit pentru elevii ploieşteni.

Vă reamintim că în prezent, elevii beneficiază de o reducere  de 50% la abonamente, facilitate prevăzută de lege. Din păcate, TCE Ploieşti oferă doar abonamente pe toate traseele în valoare de 31 de lei lunar, preţ destul de piperat, mai ales în situaţia părinţilor care au mai mulţi copii la şcoală