Un profesor universitar din cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze (UPG) Ploieşti a fost prins în flagrant şi reţinut de procurori după ce a luat mită de la aproape 50 de studenţi pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanţe.

Potrivit unor comunicate de presă ale Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova şi Direcţiei Generale Anticorupţie, un profesor de matematică de la UPG Ploieşti este acuzat că a luat mită 17.150 de lei de la 49 de studenţi pentru a-i promova la un examen din sesiunea de restanţe.

Procurorii spun că, la data de 3 septembrie, profesorul a acceptat promisiunea remiterii de către studenţii anului I ai Facultăţii de Tehnologia Petrolului şi Petrochimie care nu promovaseră examenul la disciplina predată de acesta a sumei de 38.500 lei, banii urmând a fi primiţi prin intermediul unei alte persoane care are calitatea de suspect în cauză.

Ulterior, luni, în ziua susţinerii examenului de restanţă, profesorul a pus la dispoziţia studenţilor rezolvarea subiectelor şi a primit suma de 17.150 lei din totalul de 38.500, solicitând ca diferenţa de 20.350 lei să îi fie remisă miercuri, când urma să se susţină un alt examen de restanţă.

Profesorul universitar a fost reţinut şi va fi prezentat, marţi, instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru 30 zile.

În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al IGPR - DOS - SOS Ploieşti, potrivit Agerpres.