Bărbatul acuzat că, la începutul lunii august, a ucis o femeie pe o stradă din Ploieşti, lovind-o şi înjunghiind-o cu un ciob de sticlă în gât, apoi i-a furat bijuteriile şi cardurile bancare şi a abandonat-o pe o stradă din oraş a fost trimis în judecată de procurorii din Prahova.

Comunicatul Parchetului:

La data de 01.09.2016, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Pascale Vasile, pentru săvârsirea infractiunilor de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 C.pen. si furt, prevăzută de art. 228 alin. 1 C.pen., ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 C.pen..
În sarcina inculpatului s-a reţinut că, la data de 03.08.2016, i-a aplicat victimei T.T. mai multe lovituri la nivelul fetei si a înjunghiat-o cu un ciob de sticlă în gât, ceea ce a condus la decesul victimei, si i-a sustras acesteia mai multe bunuri (bijuterii din aur, carduri bancare si două telefoane mobile).

Cercetările au fost efectuate de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, care au beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.G.P.R. – Directia de Investigatii Criminale, I.P.J. Prahova – Serviciul de Investigatii Criminale si Serviciul de Operatiuni Speciale Ploiesti.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual penal de administrare a probatoriului, activitate ce nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.