Fostul primar al oraşului Plopeni, Octavian Zaharia, a fost reţinut, miercuri, de către poliţişti, fiind suspectat că a ajutat alte persoane să fure din locuinţe. Zaharia este acuzat că le dădea hoţilor informaţii, îi transporta cu maşina la furat şi chiar vindea din bunurile sustrase.

Octavian Zaharia, în varsta de 65 de ani, a fost retinut, miercuri dupa amiaza, alaturi de alte doua persoane, intr-un dosar in care politistii cerceteaza mai multe furturi din locuinte care au avut loc in aceasta vară in localitătile Plopeni şi Paulesti, potrivit unor surse judiciare.

Zaharia îi însoţea pe hoţi la furat, ducându-i pe aceştia cu maşina la adresele vizate şi aducându-i înapoi cu bunurile furate, au adăugat sursele citate. În plus, fostul primar i-ar fi ajutat chiar şi la vinderea respectivelor bunuri, susţin sursele citate.

Cele trei persoane vor fi prezentate Judecătoriei Ploieşti cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au efectuat, miercuri dimineaţă, şase percheziţii în oraşele Plopeni şi Băicoi şi în localitatea Păuleşti la domiciliile unor persoane bănuite de furt calificat.

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză ar fi săvârşit, începând cu luna iunie a anului în curs, patru furturi din locuinţe aflate pe raza localităţilor Păuleşti şi Plopeni.

"Erau vizate case locuite temporar sau în curs de amenajare, de unde bănuiţii ar fi sustras mai multe unelte electrice, centrale termice şi produse electronice. Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 20.000 de lei", se arată într-un comunicat al IJP Prahova.