Fostul consilier guvernamental, prahoveanul Marcel Păvăleanu, a fost arestat pentru 29 de zile. Acesta a fost reţinut de procurorii de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti sub suspiciunea săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani şi evaziune. Prejudiciul depăşeşte 34 milioane de EURO.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus  reţinerea faţă de un număr de 6 persoane, printre care şi Marcel Păvăleanu, fost  consilier guvernamental,  pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit repreyentanţilor parchetului,  inculpaţii au simulat operaţiuni financiare în perioada 2012 - 2013,  prin intermediul unui lanţ comercial  fictiv, în care  erau implicate aproximativ 60 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova şi municipiului Bucureşti. Aceste societăţi aveau comportament tip „fantomă“, simulând operaţiuni comerciale de  achiziţie/livrare mărfuri şi servicii, ce au avut ca rezultat  diminuarea bazelor impozabile fiscale, pentru ca ulterior sumele de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de  evaziune fiscală să fie retrase în numerar din conturile bancare ale societăţilor comerciale, prin simularea unor operaţiuni contabile nereale de creditare a propriilor firme. Până în prezent prejudiciul estimat  este în cuantum de  149.800.000 lei. Persoanele reţinute  au fost prezentate instanţei cu solicitare de arestare preventivă.

În solicitarea procurorilor pentru arestarea preventivă apare şi numele lui Răzvan Alexe, un cunoscut interlop prahovean implicat în mai multe poveşti cu iz penal, dar niciodată concretizate de către procurori. Recent, acesta l-ar fi racolat pe Daniel Trandafirescu în afacerea cu ţigări nefiscalizate, poveste în care fiul adjunctului de la Poliţia Prahova, a ajuns în arest. Alexe era şi un apropiat al unor politicieni social-democraţi.

Tribunalul Prahova a admis propunerea procurorilor pentru arestarea preventivă a şase dintre inculpaţi, printre care şi Marcel Cristian Păvăleanu.

„Respinge excepţia nulităţii referatului cu propunere de arestare preventivă invocată de inculpaţii Păvăleanu Marcel Cristian şi Dobre Emilia Loredana , prin apărători, ca neîntemeiată. Respinge ca neîntemeiate cererile formulate de inculpaţi prin apărători de luare a măsurii preventive a obligării de a nu părăsi localitatea sau ţara . Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel PLoieşti şi în consecinţă: În temeiul disp art 1491 alin.1, 9 şi 11, c.p.p., dispune arestarea preventiva a inculpaţilor : - ENICĂ VICTORIA, PĂVĂLEANU MARCEL CRISTIAN, STROE CECILIA-CRISTINA, -DOBRE EMILIA-LOREDANA, ŞERBAN BOGDAN IONUŢ, STEFĂNESCU ELENA-GILUELA. , pe o perioadă de 28 de zile, de la data de 19.10.2013 până la data 15.11.2013 inclusiv. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă, pentru fiecare inculpat . În baza art 192 alin 3 c.p.p., cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare. Cercetată în Camera de Consiliu şi pronuntată în şedinţă publică azi, 19 octombrie 2013, ora 01:10.“