Consiliul Judeţean Prahova analizează posibilitatea de a introduce un filtru strict de acces în clădirea Palatului Administrativ unde îşi au sediul Consiliul Judeţean, Prefectura Prahova, Primăria Ploieşti, diuverse direcţii şi servicii ale acestor instituţii.

„Săptămâna viitoare am o întâlnire cu reprezentanţii unor servicii specializate legat de probleme de securitate. Am înţeles că în Ploieşti există cetăţeni sirieni, unii creştini alţii musulmani, iar în contextul conflictului din Siria, nu vrem să asistăm la vreo chestiune neplăcută. Ideea este  ca atunci când intri în clădire, ţi se dă un ecuson, te înregistrează, prezinţi cartea de identitate, spui unde ai nevoie să ajungi şi ţi se arată traseul pe care să-l urmezi în clădire. Ulterior, birourile de relaţii cu publicul vor fi mutate în zona parterului. Cam acesta va fi conceptul dacă se vor confirma primele informaţii. Vom vedea dacă putem planifica în buget şi o chestiune de genul acesta. Constanţa deja a făcut-o“, a precizat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean.

Preşedintele CJ a precizat că nici reprezentanţii presei nu vor scăpa de legitimare, indiferent de câte ori îi caută pentru informaţii, pe aleşii locali.

În trecut au mai fost introduse măsuri de restricţionare a accesului în clădirea administrativă, iar în prezent cetăţenii care au treburi sunt legitimaţi la cele două puncte de acces din laturile clădirii.