Scăpat de spectrul falimentului pe care îl prognozau unii competitori electorali, Ploieştiul se află acum într-o situaţie alarmantă. Deşi au trecut 45 de zile de la instalarea în funcţie, primarul Adrian Dobre refuză să îşi exercite mandatul pentru care a fost ales.

Astfel, nici la această dată, edilul liberal nu are semnătură în Trezorerie pentru a putea semna ordinele de plată.  Dobre refuză constant să îşi exercite atribuţia de ordonator principal de credite, aşa cum prevede legislaţia în vigoare, încercând să paseze responsabilitatea celor doi viceprimari.

Semnalul de alarmă a fost tras, într-o conferinţă de presă, de către reprezentanţii PSD Ploieşti, care şi-au arătat disponibilitatea de a coopera cu primarul liberal pentru a rezolva problemele urgente ale oraşului. La întâlnirea cu presa au participat senatorul Augustin Mitu, viceprimarii Cristian Ganea şi George Pană, mai mulţi directori ai unor instituţii din subordinea Primăriei Ploieşti, dar şi consilierii locali ALDE şi PSD

"Domnule Dobre, luaţi-vă funcţia în serios! Este un blocaj total al activităţii în administraţia locală, iar lucrurile pot fi deblocate numai de către primarul ales de ploieşteni", a spus senatorul Augustin Mitu, primvicepreşedintele PSD Ploieşti.

"Primarul Ploieştiului nu a fost ales doar să se plimbe cu eşarfa tricoloră prin sediul primăriei sau să primească diverse delegaţii străine. Trebuie să îşi asume responsabilitatea şi să înceapă să îşi îndeplinească promisiunile. Adrian Dobre trebuie să dea dovada că este bărbat şi să îşi asume responsabilităţi. Liberalii în campania electorală ne acuzau de toate relele şi de cheltuirea iresponsabilă a banilor publici, iar acum în loc să demonstreze cum se cheltuie banii responsabil, încearcă să paseze responsabilităţile exact în ograda celor pe care îi blamau", a spus şi consilierul local George Botez.

Printre problemele semnalate de reprezentanţii PSD şi ALDE amintim lipsa dezinsecţiei şi deratizării în municipiu, situaţie care a dus la înmulţirea alarmantă a ţânţarilor, puricilor şi căpuşelor, dar şi refuzul plăţilor către CSM, SGU sau alte instituţii subordonate municipalităţii