Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – structura centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au prins în flagrant o persoană care a primit suma de 2.000 lei de la un denunţător pentru a-şi trafica influenţa pe lângă un funcţionar cu putere de decizie la nivelul Primăriei municipiului Ploieşti, în vederea menţinerii sale în funcţie.

În fapt, la data de 29.07.2016, cetăţeanul R.A.O. a primit 2.000 lei de la S.C., denunţător în cauză, pentru a-şi trafica influenţa la nivelul Primăria municipiului Ploieşti, în scopul prelungirii delegării denunţătorului în funcţia de director general al unui club sportiv din localitate.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a dispus faţă de inculpatul R.A.O. punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă şi s-a luat măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile. În cauză s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Tehnic şi Serviciului Operaţii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Surse apropiate anchetei susţin că Adrian Dobre, primarul Ploieştiului, este martor în acest dosar, fiind audiat deja de poliţişti, încă de vineri seară