Alianţa PSD-ALDE din Consiliul Local Ploieşti a depus proiectul prin care se acordă gratuitate pentru mai multe categorii de ploieşteni. Dacă proiectul va trece, vor circula gratuit pe toate mijloacele de transport în comun elevii şi studenţii din Ploieşti, dar şi mamicile sau tăticii aflaţi în concediu de creştere a copilului minor în vârstă de până la doi ani (sau trei ani în cazul celui cu handicap) .

Sindicaliştii TCE sunt şi ei de acord cu această măsură. Ba mai mult, sindicatul va face o adresă către Primăria Ploieşti în acest sens. “Este o măsură de care beneficiază elevii din Ploieşti şi familiile lor şi este binevenită. Noi dorim să facem şi o adresă către domnul primar în care să ne arătăm sprijinul pentru această propunere, iar proiectul să fie adoptat în consiliul local”, ne-a declarat Ion Mişcă, lider al sindicatului angajaţilor TCE.

Reprezentanţii ALDE şi PSD consideră că proiectul trebuie discutat în regim de urgenţă pentru a putea fi implementat încă de la debutul noului an şcolar, astfel încât elevii să poată merge gratuit spre şi de la unităţile de învăţământ.