Modul de a-şi desfăşura activitatea în Consiliul Local Ploieşti a fost împrumutat şi de către consilierii judeţeni liberali. Aleşii PNL (din obişnuinţă era să scriem PDL...) au învăţat că trebuie să fie vocali şi să pună multe întrebări. Probabil că e dorinţa "centrului" că prea seamănă intevenţiile din Consiliul Judeţean Prahova cu cele din Consiliul Local Ploieşti.

Din păcate (sau mai bine spus din fericire) în Consiliul Local Ploieşti singurul "showman" rămas este Gheorghe Sîrbu. În CJ, însă, jobul este revendicat de două personaje: Eugen Ionică şi fostul social democrat Gabriel Hornoiu.

Cei doi şi-au disputat cu abnegaţie postul de 'vedetă' a grupului, întrerupând foarte des şedinţa cu tot felul de întrebări şi solicitări de lămuriri. Dacă pe Eugen Ionică îl înţelegem deoarece este la primul mandat şi poate nu a reuşit să aprofundeze toate chichiţele legislative, pentru Gabriel Hornoiu nu prea avem multă compasiune. Hornoiu a fost subprefect

Însă, cei doi au primit o lecţie de administraţie de la Rodica Paraschiv.care le-a explicat de ce imobilul în care îşi desfăşoară activitatea Primăria Mizil este proprietatea CJ Prahova.

Poate că ar fi bine dacă o parte dintre aleşii judeţeni ar studia cu atenţie documentele de sedinţă înainte de a ajunge în sală.