Mai mulţi agenţi economici, care desfăşoară activităţi comerciale în pieţele administrate de SC Hale şi Pieţe SA, au intrat în vizorul conducerii societăţii deoarece nu şi-au mai plătit de câteva luni chiriile pe spaţiile comerciale.

Deja conducerea Hale şi Pieţe a trecut la evacuarea unui spaţiu din Piaţa 9 Mai, care funcţiona drept cafe-bar. Angajaţii societăţii împreună cu poliţiştii locali au trecut la evacuarea spaţiului. Un panou mare pe care scria „Rău Platnic“, bloca intrarea în bar. Surpriză, însă, trei muşterii care nu îşi terminaseră încă berile, încă mai zăboveau pe terasa improvizată în faţa uşii.

O altă acţiune de evacuare a fost desfăşurată şi în piaţa din cartierul Mihai Bravu, unde o societate  înregistra o datorie de 6000 de lei pentru chiria spaţiului. Agentul economic respectiv comercializa produse nealimentare.

„Nu vom mai tolera aceste practici ale agenţilor economici de a înregistra întârzieri la plata chiriilor, cu lunile. În cazul societăţii din Piaţa „9 Mai“, ne-am judecat cu aceştia şi acum avem o sentinţă judecătorească de evacuare a spaţiului. Această societate înregistrează către noi o datorie de 60.000 de lei. Vom evacua acest spaţiu fără discuţii. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul societăţii din Piaţa „Mihai Bravu“. Mai avem în vedere executarea altor 4 societăţi care înregistrează datorii substanţiale către Hale şi Pieţe“, ne-a declarat Emanuel Ilie, director general SC Hale şi Pieţe SA Ploieşti.

Cele două acţiuni se încadrează într-un efort mai amplu al societăţii care administrează pieţele ploieştene pentru a-i disciplina pe rău-platnici. Săptămâna trecută, au fost evacuaţi 17 de agenţi economici din piaţa de flori, pentru datorii de aproape 63.000 de lei.