Consilierul judeţean din CJ Prahova Simona David, soţia primarului comunei Floreşti, Eugen David, a fost ridicată, marţi, în urma percheziţiilor şi dusă la audieri în dosarul de abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani în care poliţiştii au făcut 29 de percheziţii. Surse judiciare au declarat că şi edilul va fi el dus la audieri.

Anchetatorii prahoveni au ridicat-o marţi şi au dus-o la audieri, la sediul IPJ Prahova, pe Simona David, membru în Consiliul Judeţean Prahova din partea PNL şi  director al Complexului de Servicii Sociale Călineşti, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, scrie News.ro.

Surse judiciare au declarat că soţul Simonei David, primarul comunei Floreşti, Eugen David, va fi şi el dus la audieri în dosarul în care poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului Judeţean Prahova fac cercetări pentru infracţiuni de abuz în serviciu, evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu cauzat bugetului de stat de peste 3.200.000 de lei.

În acest dosar anchetatorii au făcut, marţi, 29 de descinderi, unele dintre percheziţii având loc la sediul Primăriei Floreşti, dar şi la domiciliul primarului.

Anchetatorii suspectează, în acest dosar, că persoanele bănuite ar fi beneficiat abuziv de fonduri publice, sumele obţinute fiind transferate într-un circuit comercial fictiv. Ulterior, banii erau retraşi numerar şi introduşi în circuitul civil, prejudiciul cauzat bugetului de stat prin aceste plăţi nelegale fiind de peste 3.200.000 de lei, precizează comunicatul IPJ Prahova.

”De asemenea, una din persoanele bănuite ar fi acordat în 207 cazuri plăţi cu titlu de ajutoare de urgenţă fără a fi întocmit documentaţia aferentă şi, prin contracte întocmite abuziv, a trecut mai multe bunuri în patrimoniul societăţilor pe care le controla, cauzând un prejudiciu de peste 770.000 lei” arată un comunicat al Poliţiei Judeţene Prahova.

Atât consilierul judeţean Simona David, cât şi soţul acesteia, primarul Eugen David, au avut anterior probleme penale, ambii fiind trimişi în judecată în dosare ce vizează infracţiuni de serviciu.

În luna martie, a acestui an, primarul comunei Floreşti, Eugen David, a fost trimis în judecată pentru că, în perioada 16 septembrie 2009 - 26 februarie 2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu ca primar al comunei Floreşti, a emis nouă dispoziţii de plată "prin care s-a obţinut, direct, un folos material pentru o rudă şi afinii săi, respectiv a dispus plata către aceştia a unor ajutoare de urgenţă, valoarea totală a sumelor plătite fiind de 32.500 de lei", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

În februarie anul trecut, soţia edilului, Simona David, director al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică a Persoanelor Adulte cu Handicap din localitatea prahoveană Călineşti, a fost inculpată  pentru abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit, în dosarul deputatului Mircea Roşca.

Conform anchetatorilor, deputatul Mircea Roşca a primit de la un văr al său bani şi alte foloase pentru ca firma acestuia să primească contracte cu instituţii publice conduse de subalterni ai parlamentarului, una dintre instituţiile care au atribuit contracte firmei vărului fiind centrul social condus de Simona David.

Cei doi au candidat din nou anul acesta fiind susţinuţi de Partidul Naţional Liberal.

SURSA News.ro