Circulaţia autoturismelor pe Drumul Naţional 1, spre Valea Prahovei, precum şi în zona staţunilor se desfaşoară bară la bară. Aproximativ 15.000 de persoane sunt în Sinaia, cu ocazia minivacanţei de Rusalii, gradul de ocupare în unităţile hoteliere fiind de 90%, scrie Mediafax

Potrivit şefului Centrului de Informare Turistică Sinaia, Paul Popa, sâmbătă, în Sinaia, aproape toate locurile de cazare din staţiune sunt ocupate.

“Stăm foarte bine la capitolul vizitatori. Este foarte multă lume, sunt cozi peste tot, la castel, la muzee, la cafenele, pe munte este aglomerat. Toată lumea este într-o continuă mişcare. Au venit cu copiii, e coadă la tiroliana din parc, la locuri de joacă este aglomerat”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Paul Popa.

Potrivit sursei citate, mulţi turişti vin însă pentru câteva ore.

“Sunt foarte mulţi turişti în tranzit. Vin dimineaţă şi pleacă seara, pe la orele 19-20. Durata de şedere este de câteva ore”, a adăugat Paul Popa.

Cea mai ieftină cazare, în această perioadă, în Sinaia, costă 399 de lei de persoană, locul fiind în cameră dublă.

“Nu au fost pachete de Rusalii. Cea mai ieftină cazare costă 399 de lei, de persoană, în camera dublă. În ofertă intră două nopţi de cazare, cu mic dejun, acces gratuit la parcare, piscină, saună şi sală de fitness ” a declarat, pentru MEDIAFAX, Paul Popa, directorul Centrului de Informare Turistică Sinaia.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, pe Drumul Naţional 1, traficul este îngreunat între Nistoreşti şi Comarnic.

"Coloana este în mişcare pe sensul de urcare. Recomandăm păstrarea unei distanţe suficiente în mers", a declarat Marian Popescu, purtător de cuvânt IJP Prahova.

Maşinile au format cozi pe mai bine de trei kilometri. Aceeaşi aglomeraţie se înregistrează şi între staţiunile Sinaia şi Buşteni.

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, de Rusalii, Poliţia Prahova va acţiona cu peste 700 de poliţişti şi 140 de autospeciale, zilnic. De asemenea, 260 de poliţişti rutieri vor fi prezenţi pe drumurile naţionale şi pe autostrăzi.

SURSA: Mediafax.ro