Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretele de trecere în rezervă prin pensionare a general-locotenentului Dumitru Cocoru din Serviciul Român de Informaţii, a colonelului Badea-Florin Pintilie, şeful Arhivei SRI, a chestorului Ion Tomescu, directorul Şcolii de Agenţi de Poliţie din Câmpina şi a generalului de flotilă aeriană Neculai-Florentin Brătulescu, locţiitorul Statului Major al Forţelor Aeriene.

Generalul Dumitru Cocoru a fost directorul Institutului de Tehnologii Avansate din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi a ocupat, până în prezent, funcţia de adjunct al directorului SRI. 

Potrivit sri.ro, generalul Cocoru este expert criminalist în domeniul Sisteme de Telecomunicaţii, acreditat de Ministerul Justiţiei. A participat la numeroase misiuni internaţionale, la acţiuni desfăşurate în cooperare cu parteneri străini şi a contribuit la elaborarea şi implementarea, la nivelul SRI, a unor concepte moderne în domeniul cercetării şi dezvoltării tehnologiei comunicaţiilor.

În anul 1999, Cocoru a obţinut titlul ştiinţific de doctor în domeniul Ştiinţe inginereşti la Academia Tehnică Militară, cu teza intitulată "Sisteme adaptive pentru îmbunătăţirea calităţii semnalelor - separarea oarbă a surselor de semnal".

Un alt ofiţer superior din cadrul SRI care iese la pensie prin decret prezidenţial este colonelul Badea-Florin Pintilie, şeful Arhivei din cadrul SRI. 

Klaus Iohannis a semnat şi decretul de încetare a raporturilor de muncă prin pensionare care îl vizează pe chestorul Ion Tomescu, directorul Şcolii de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina, cea mai mare unitate de învăţământ de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Tomescu este directorul şcolii de poliţie de 11 ani. Înainte să ajungă la conducerea şcolii de poliţie, el a fost şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa. 

Un alt ofiţer de rang înalt care îşi încetează activitatea prin pensionare este Neculai-Florentin Brătulescu, locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Forţelor Aeriene.