A început recepţia  lucrărilor pentru obiectivul ”Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi dotarea cu echipamente specifice nevoilor beneficiarilor de servicii din C.I.T.O.P.A.H. Tătărăi, judeţul Prahova”, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 - 2013, Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.2 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii serviciilor sociale”.

Centrul de Integrare prin Terapie Ocupaţională  pentru Persoane Adulte cu Handicap Tătărai este una din cele 11 unităţi de asistenţă sociale aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova care asigură protecţia persoanelor adulte cu handicap, în sistem rezidenţial.

Centrul ocroteşte în prezent 43 de beneficiari. Istoria acestei unităţi începe în anul 1945, cand şi-a început activitatea ca spital TBC. Aceasta destinaţie a fost păstrată până în anul 1965 şi, ulterior, până în anul 2001, a functionat ca şi cămin pentru copii cu deficienţe nerecuperabile. În anul 2001, copiii au fost transferaţi într-o unitate de specialitate din Ploieşti, la Tătărai activitatea continuand  pentru înca 1 an ca subunitate a Centrului Casa Rozei Urlaţi. Din anul 2002 şi până în prezent, unitatea a funcţionat ca şi centru specializat pentru integrarea prin terapie ocupaţională a persoanelor adulte cu handicap. Corpul de cladire C11 (în care funcţionase unitatea de-a lungul timpului) a fost însă închis şi păstrat în conservare, deoarece starea de degradare a acestuia era un pericol real pentru securitatea beneficiarilor. Cazarea beneficiarilor  s-a realizat în alte corpuri de clădire, care nu respectau toate condiţiile prevăzute de standardele de calitate în domeniu.

Oportunitatea oferita de finanţările nerambursabile şi necesitatea de a asigura condiţiile optime pentru îngrijirea beneficiarilor au condus la întocmirea unei cereri de finanţare. Proiectul a presupus executarea următoarelor categorii de lucrări la pavilionul rămas în conservare: consolidarea corpului C11 prin cămăşuirea pereţilor structurali de zidărie; înlocuirea tâmplăriei interioare şi exterioare; reabilitarea instalaţiei de încălzire; reabilitarea termică a construcţiei; finisarea pereţilor, pardoselilor şi a tavanelor; montarea unei staţii de epurare, etc. De asemenea, prin proiect s-a propus şi achiziţonarea de echipamente specifice nevoilor beneficiarilor Centrului de Integrare prin Terapie Ocupaţională pentru Persoanele Adulte cu Handicap Tătărăi (maşină de spălat 50 kg cu uscător, paturi cu structură metalică, noptiere, mese, scaune, birouri, vestiare individuale pentru adulţi, dulapuri pentru îmbracaminte etc.).

Ca urmare a implementarii proiectului, capacitatea unităţii s-a suplimentat cu 20 de locuri (de la 46 de locuri iniţial), centrul urmând să asigure protecţia pentru 66 de beneficiari.

Valoarea totală a proiectului a fost de 3.989.150,72 lei, din care 2.800.132,05 lei suma solicitată de la Autoritatea Contractantă.