Ploieştenii au la dispoziţie 54 de hectare pentru relaxare şi mişcare în noul Parc municipal Vest, inaugurat astăzi la Ploieşti. La inaugurare au participat Cristian Ganea, viceprimarul cu atribuţii de primar, viceprimarul Răzvan Ursu, Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Bogdan Toader, vicepreşedintele CJ Prahova, senatorul Augustin Mitu, deputatul Ion Eparu, precum şi mai mulţi consilieri locali şi judeţeni.

"De parcul acesta se vor bucura copiii ploieştenilor şi nu numai. Vă invit pe toţi să vă plimbaţi şi să utilizaţi terenurile de baschet, de fotbal, de tenis, pistele de role şi de biciclete. Sunt convins că peste câţiva ani va deveni un reper important pentru petrecerea timpului liber", a spus Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieştiului.

Valoarea investiţiei 11,2 milioane de euro, iar ploieştenii au la dispoziţie un lac artificial cu o suprafaţă de 1,2 ha,  o seră cu plante exotice, o moară de apă,  precum şi trei fântâni arteziene.

În parc veţi mai găsi terenuri de tenis de câmp, de baschet, de handbal/mini fotbal, de tenis la perete, pistă de role, de biciclete, o suprafaţă pentru picnic şi aproximativ 400 de locuri de parcare