Spoturile care promovează compania Roşia Montană Gold Corporation ar putea fi interzise, dacă CNA va da curs unei scrisori deschise adresate de un cunoscut realizator TV.
Eugenia Vodă, realizator de interviuri la TVR 1, susţine că spoturile RMG sunt un "veritabil dezmaţ publicitar, generator de confuzie", care trebuie oprit.

"Aceste reclame contravin dispoziţiilor legale privind informarea corecta a publicului. Pâna şi la reclamele unor medicamente care se eliberează fără reţetă, privitorul e avertizat obligatoriu: 'Cititi cu atentie prospectul'. Pe când la reclamele aşa-zisului 'minerit modern', nu! El e 'BUN PENTRU ROMÂNIA' se repetă în diverse feluri, pe mai toate canalele, în neştire, însoţit de somaţia 'Spune Da mineritului!', ca într-un fel de referendum privat, al unui stat în stat! Iar pe internet, de mii de ori, pe orice ai da click, orice ai căuta - un film, un autor, un bilet de avion, o reţetă de bucătărie, orice -, ţi se înfige în ochi, zbang!, 'Spune Da mineritului!'... Într-un fel, e de înţeles: pe seceta asta, nici banii RMGC nu au miros. Şi totuşi, când e vorba de un subiect care a răvăşit România, şi care e încă în dezbatere naţională, nu credeţi că aţi putea găsi modalitatea legală de a stopa tot acest veritabil dezmăţ publicitar, generator de confuzie?", susţine Eugenia Vodă.

Eugenia Vodă consideră că românii sunt induşi în eroare de spoturile RMGC şi nu sunt lăsaţi să vadă prospectul, care ar fi o ”tumoră pe faţa României”.