Municipalitatea inaugurează în weekend noul Parc municipal Vest. Ploieştenii au mai multe variante pentru a ajunge în noua locaţie pentru petrecerea timpului liber.

Una dintre variante o reprezintă ieşirea spre Târgovişte, pe DN72, apoi viraj stânga pe sub podul de la ieşirea din Ploieşti, spre Bucureşti, iar apoi în primul sens giratoriu, viraj stânga spre Gara de Vest.

O a doua variantă o reprezintă intrarea din zona giratoriului pentru cartierul Mitică Apostol

Aceste variante sunt provizorii, accesul fiind mult mai uşor începând cu 1 septembrie, atunci când va fi finalizată pasarela peste calea ferată din zona Mărăşeşti-Billa.

Reamintim că sămbătă, începând cu ora 10.30, are loc inaugurarea oficială a Parcului municipal Vest, autorităţile reuşind să se încadreze în termenul de execuţie prognozat. Parcul se întinde pe 57 de hectare, iar valoarea investiţiei este de aproximativ 11,2 milioane de euro

Parcul conţine următoarele elemente: moară de apă cu scrânciob – 170 mp, sondă suport pentru aranjamente florale şi panouri media cu înălţime de 7.70 m, stâncărie artificială amplasată la intersecţia aleilor, în vecinătatea fântânii cu jeturi.

Amenajări pentru activităţi recreative şi culturale: Patinoar – suprafaţa de 30x60m cu dublu rol:  iarna patinoar şi vara ring de role. Locuri amenajate pentru jocuri de şah sau table, în aer liber sau în module tip 5 locuri de joacă pentru copii, în ronduri cu diametrul de 25 m.

Platforme pentru acrobaţii biciclete şi role pentru adolescenţi şi adulţi. Scenă pe o suprafaţă de circa 3600 mp. Foişor pentru fanfară. Zona pentru căsătorii – un rond cu diametrul de 25 m. Amenajări pentru activităţi sportive: terenuri de sport: 4 terenuri de tenis de câmp – 660 mp, 3 terenuri de baschet – 600 mp, 3 terenuri de handbal / minifotbal – 1.125 mp, 2 terenuri de tenis la perete – 330 mp, piste de ciclism – 10.554 mp etc.

După finalizarea podului peste calea ferată din zona Mărăşeşti-Billa, TCE va pune la dispoziţia ploieştenilor trasee speciale pentru Parcul municipal Vest, fie prin curse speciale la sfârşit de săptămână, fie prin suplimentarea cu o staţie actualelor trasee.