Primăria Municipiului Ploieşti anunţă finalizarea proiectului cu titlul “Realizarea parcului municipal Ploieşti Vest inclusiv a căilor de acces şi a reţelelor edilitare specifice – Parc Municipal Ploieşti Vest” din Ploieşti.

Festivitatea de inaugurare a Parcului Municipal Ploieşti Vest va avea loc sâmbătă, 28 mai a.c., începând cu ora 10.30.

Proiectul a avut ca obiectiv general creşterea calităţii vieţii locuitorilor din Polul de Creştere Ploieşti-Prahova, care corespunde obiectivului Domeniului major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbana. Obiectivul general a fost atins prin realizarea următoarelor obiective specifice:

Creşterea suprafeţei de spaţiu verde pe cap de locuitor – spatiile verzi prevăzute în parc vor ocupa 29,83 ha.

Crearea unor spaţii publice pentru recreere şi relaxare. Pentru atingerea acestui obiectiv specific s-au realizat: piste de ciclism, alei pietonale, mese de şah, patinoar, ring de role, fântâni arteziene, seră închisă, locuri pentru picnic, locuri de odihnă şi contemplare.

Crearea unor spaţii publice pentru desfăşurarea de activităţi sportive pentru populaţie – implementarea proiectului a crescut suprafaţa activităţilor sportive cu 3,61ha. Pentru atingerea acestui obiectiv specific s-au realizat: locuri de joacă, piste speciale pentru acrobaţii cu bicicletele şi rolele, terenuri de handbal, tenis, baschet.

Totodată, vizitatorii Parcului Municipal Ploieşti Vest vor găsi aici locuri de odihnă şi pentru picnic cu o suprafaţă totală de 4,1 ha, un lac artificial cu o suprafaţă de 1,2 ha şi o adâncime maximă de 1,5 metri, o seră cu plante exotice, o moară de apă,  precum şi trei fântâni arteziene, respectiv Fântâna Anotimpurilor, Fântâna Cascada şi Fântâna Ochi.

Împătimiţii sporturilor, precum şi iubitorii de cultură şi activităţi recreative, vor avea la dispoziţie  aici patru terenuri de tenis de câmp, cu o suprafaţă de 66 mp, trei terenuri de baschet, cu o suprafaţă totală de 600 mp, trei terenuri de handbal/minifotbal, cu o suprafaţă totală de 1.125 mp, două terenuri de tenis la perete, cu o suprafaţă totală de 33 mp şi piste de ciclism.

Rămânând în sfera activităţilor recreative şi culturale, amintim aici alte amenajări din Parcul Municipal Ploieşti Vest, precum patinoarul cu o suprafaţă de 1.800 mp (30 x 60 mp), care, vara, va fi utilizat ca ring de role; mese pentru jocuri de şah sau table, amplasate  în aer liber sau module tip; locuri de joacă pentru copii, amplasate în ronduri cu diametrul de 25 m; platforme pentru acrobaţii pe biciclete şi role; scenă pentru spectacole în aer liber, foişor pentru concerte de fanfară şi zonă pentru oficierea căsătoriilor, amplasată pe un rond cu diametrul de 25 m.

De asemenea, Parcul Municipal Ploieşti Vest dispune de alei carosabile şi parcări auto, respectiv 45 de zone, cu o capacitate totală de 380 de locuri.