Elevii ploieşteni sunt invitaţi, pe 14 mai 2016, începând cu ora 9.30, să participe la cea de-a XII-a ediţie a Crosului Tocilarilor. Competiţia va avea loc la Sala Sporturilor din Ploieşti şi, pentru prima dată, la eveniment pot participa, pe lângă elevii Colegiului Naţional “I.L. Caragiale” şi Colegiului Naţional “Mihai Viteazul”, şi cei ai altor unităţi de învăţământ din Ploieşti. Cursa se realizează pe diferite distanţe, depinzând de grupele de vârstă, dar şi de gen, astfel încât să nu existe dezavantaje pentru concurenţi.

La eveniment vor participa aproximativ 700 de elevi ploieşteni, mulţi dintre ei olimpici la nivel naţional şi internaţional, de la clasa I până la clasa a XI-a. Pe lângă premiile pe care le vor obţine câştigătorii, toţi participanţii vor primi diploma şi câte un creion, ca simbol al tocilarilor.

Crosul Tocilarilor este organizat de Asociaţia „Pay it Forward” Ploieşti, iar parteneri în cadrul acestui proiect sunt Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti, Colegiul Naţional „I.L. Caragiale” Ploieşti, Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” Ploieşti, Primăria Municipiului Ploieşti, Inspectoratul Şcolar Prahova, Grupul Educativa.