Perioada în care faimoşii lei ai lui Nuţu Cămătaru erau atracţia Grădinii Zoologice de la Bucov s-a terminat. Cele patru patrupede pleacă astăzi spre instituţia similară de la Galaţi, din decizia Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare.

Animalele au fost tranchilizate şi vor pleca cu un transport special spre Galaţi, fiind însoţite de medici veterinari şi îngrijitori. Transportul lor este supervizat şi de membrii Asociaţiei Vierpfoten, care doresc să se asigure că patrupedele sunt tratate corespunzător.

Cei patru lei au fost aduşi la Bucov în luna februarie a acestui an, după ce mai multe grădini zoologice din ţară au refuzat să îi primească, temându-se de represalii din partea interlopului. Singura care a acceptat să adăpostească felinele a fost Laura Moagher, directorul Parcului Constantin Stere.

Situaţia juridică a animalelor este destul de alambicată, autorităţile nereuşind să stabilească dreptul de proprietare a lui Ion Balint asupra felinelor. Aceasta este şi cauza pentru care cei patru lei nu au putut fi mutaţi de Asociaţia Vierpfoten în Africa.

Menţionăm că în cele nouă luni în care au fost adăpostite la Bucov, felinele au fost mai mult decât profitabile. Spre exemplu, în doar un weekend, Parcul Costantin Stere a avut încasări de peste 9.000 de lei, sumă încasată din taxa de parcare şi biletele de intrare la Grădina Zoologică. Din păcate, patrupedele nu pot fi păstrate la Bucov, deoarece instituţia nu le poate oferi condiţii optime pentru iarnă.