Pentru al treilea an consecutiv, la Ploieşti este marcată Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului. Ca în fiecare an, evenimentele de la Ploieşti sunt organizate de Dana Oncioiu, mama lui Mihăiţă, unul dintre copiii diagnosticaţi cu autism. În lupta pentru sănătatea lui Mihăiţă, Dana reuşeşte să le explice şi ploieştenilor ce înseamnă acest diagnostic, iar în fiecare an organizează în Ploieşti diverse acţiuni pentru a marca Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului

De această dată, alături de copii ploieşteni au venit şi reprezentanţii autorităţilor locale. Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieştiului, viceprimarul Răzvan Ursu, Carmen Gheorghe, directorul Poliţiei Locale Ploieşti şi consilierii locali Marilena Stanciu şi Gabriel Minea au mers, sâmbătă dimineaţă, în Parcul Mihai Viteazul pentru a-l cunoaşte pe Mihăiţă şi pentru a afla mai multe despre autism.

Cristian Ganea şi Răzvan Ursu au adus şi dulciuri pentru toţi copiii participanţi la eveniment.

"A fost un eveniment minunat, iar copii întâlniţi în Parcul Mihai Viteazul sunt deosebit de frumoşi şi de talentaţi. Organizatorii au demonstratcă autismul nu este o sperietoare la Ploieşti, iar copiii şi părinţii pe care i-am cunoscut merită felicitări pentru efortul lor. Le promit că vor avea mereu sprijinul meu pentru astfel de acţiuni", a spus Cristian Ganea, care a promis să participe la eveniment şi anul viitor.