Căderile de curent din Ploieşti au devenit tot mai frecvente în ultima perioadă. Reprezentanţii Regiei Autonome de Servicii Publice au constatat o medie de 4-5 căderi de tensiune pe zi.

Prima explicaţie este aceea că s-a mărit numărul de consumatori şi chiar de mari consumatori. Fenomenul nu este întâmplător fiind des întâlnit în sezonul rece din cauza consumatorilor care se încălzesc cu reşouri, aeroterme ori calorifere electrice, dar şi din cauza agenţilor economici.

„În ultima perioadă s-au constatat numeroase căderi de tensiune. Aceste avarii provin de la punctele de transformare gestionate de Electrica. Suntem în permanent contact cu aceştia prin numeroase sesizări asupra avariilor survenite. Insistăm încă odată ca punctele de transformare să fie reabilitate conform planului investiţional al Electrica. Trebuie să recunosc că aproape în tot oraşul se observă avarii pe o durată scurtă sau mai lungă, dar în spăecial în zona de sud a oraşului, în zona Mihai Bravu, chiar şi în zona de Nord.

O explicaţie ar fi creşterea numărului de consumatori dar şi vechimea punctelor de transformare. Acestea vor fi reabilitate şi vor fi instalate noi sisteme. Am trimis mai multe notificări către Electrica. Îi rugăm însă pe cei de la Electrica să nu mai lase cetăţenii care sună la dânşii, în aşteptare, să asculte muzică”, a declarat Radu Brânzei, director tehnic al RASP Ploieşti.