Viceprimarul cu atribuţii de primar, Mihai Cristian Ganea, îi invită pe ploieşteni, sâmbătă, 19 martie 2016, începând cu ora 10.00, cu ocazia sărbătoririi evenimentului “Ora Pământului”, la o plimbare cu bicicleta pe B-dul Independenţei.

            Acţiunea, ce se derulează în acest an la Ploieşti, sub îndemnul “Dăruieşte naturii din energia ta”, nu are doar o valoare simbolică, ci se doreşte a fi un semnal tras asupra problemelor grave cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră.

            Ploieştenii sunt invitaţi astfel să devină voluntari în cadrul campaniei “Ora Pământului”,  alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.

            Plecarea se va face din faţa Palatului Administrativ, B-dul Republicii nr. 2- 4, începând cu ora 10.00.

            Reamintim că, tot sâmbătă, 19 martie a.c., în cadrul aceluiaşi eveniment, în intervalul orar 20.30 – 21.30, iluminatul public în zona centrală (Centrul Civic şi Bulevardul Independenţei) va fi oprit.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnaţi nu numai să stingă lumina pentru o oră, ci să se angajeze în acţiuni de mediu în fiecare zi şi să-şi schimbe comportamentul pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.

În 2013, Ploieştiul a luptat pentru a deveni Capitala Earth Hour, iar competiţia ne-a oferit locul trei. La ediţia din anul 2014, peste 7000 de oraşe din peste 162 de ţări au stins lumina de cu ocazia Earth Hour.