Peste 10.000 de hectare de teren vor fi împădurite, la nivel naţional, în cadrul campaniei "Luna plantării arborilor"- ediţia 2016 care a început, marţi, cu o acţiune de împădurire a unei suprafeţe din comuna prahoveană Tinosu.

Potrivit directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, Adam Crăciunescu, la Tinosu sunt plantaţi puieţi de stejar şi frasin, dar şi arbuşti pe o suprafaţă de 0,83 hectare.

"Încercăm să copiem ecosistemele naturale ale zonei în aşa fel încât să folosim specii autohtone valoroase cum sunt stejarul şi frasinul. Azi nu avem o suprafaţă foarte mare aici, numai 0,83 ha, dar la nivelul Direcţiei Silvice Prahova e normal că avem peste 40 de ha pe care le împădurim în această campanie", a declarat Crăciunescu.

El a precizat că, în această primăvară, vor fi împădurite, la nivelul Regiei Naţionale a Pădurilor, peste 10.000 de hectare de teren.

"Astăzi am declanşat acţiunea în judeţul Prahova şi vom împăduri în această primăvară peste 10.000 de hectare la nivelul Regiei Naţionale a Pădurilor, din care vreo 6.300 sunt regenerări naturale şi 3.700 de ha sunt împăduriri pe care le facem în mod artificial", a explicat directorul Romsilva.

AGERPRES