Goana pentru finalizarea proiectelor de infrastructură din Ploieşti a dus şi la  un adevărat război cu mai mulţi deţinători de cabluri din municipiu.

Astfel, toţi deţinătorii de cabluri din Ploieşti au fost notificaţi pentru a-şi marca "firele" şi pentru a le pune în ordine. Începând de marţi,15 martie, reprezentanţii RASP vor demara campania de control şi cartografiere a cablurilor de pe fiecare stradă din Ploieşti. Cine nu s-a conformat notificărilor primite de la administraţia locală, va primi amendă de 2.500 de lei pentru fiecare stradă, iar cablurilor vor fi dezafectate.

"Am dat startul aplicării hotărârii de Consiliu Local. De trei luni am tot emis notificari către cablişti insă se pare că nu au fost convinsi că trebuie pusă ordine in Ploiesti. Acum avem şi posibilitatea de a-i amenda, ceea ce nu reprezintă preocuparea noastră primordială, dar o luăm in calcul ca masură de remediere a situatiei. Incepând de marti vom actiona in teren. Sper ca până atunci să se rezolve problemele amiabil", ne-a declarat Cristian Ganea,primarul interimar al Ploieştiului