Primăria Ploieşti a fost somată de Direcţia de Sănătate Publică Prahova să ia măsurile necesare de dezinsecţie pentru exterminarea ţânţarului din Aede. În mod normal situaţia ar fi fost rezolvat printr-un ordin de începere a procedurilor de dezinsecţie. Însă, ţânţarul Zika nu o sperie pe Nicoleta Crăciunoiu, directorul Direcţiei Economice a Primăriei Ploieşti, care refuză să semneze mai multe facturi,printre care şi cele ale firmei care se ocupă de deratizarea şi dezinsecţia Ploieştiului.

Conform unui comunicat al Primăriei Ploieşti, "Cristian Mihai Ganea, a  chemat directorii din primarie  si din institutiile subordonate Consiliului Local pentru a debloca situatiile create  prin neplata unor facturi catre unii operatori economici.

Astfel, au fost discutate contractul cu Coral, contractul cu Apa Nova, acordul cadru cu Industrie Mica , contractul cu STS,  platile catre constructorii care lucreaza la proiectele cu finantare europeana, dar si situatia personalului pentru mentenata in scoli detasati la SGU.

In momentul de fata suntem in situatia in care societatea care se ocupa de deratizare şi dezinsectie in municipiul Ploiesti sa nu-si mai poata desfasura activitatea din cauza unor aspecte semnalate de conducerea directiei economice. Acest lucru poate pune in pericol sanatatea populatiei, avand in vedere sezonul de primavara care va aduce inmultirea tantarilor, a capuselor si a rozatoarelor.

De asemenea, din cauza unor aspecte semnalate de  directia economica, care nu a acordat viza CFPP, nu se pot reliza lucrări de marcaje in Ploiesti si nu se poate asigura serviciul de mentenanta al sistemului de semaforizare.

Fara aceasta viza, ordonatorul principal de credite, primarul in speta viceprimarul cu atributii de primar, nu poate semna facturile sau le poate semna pe propria raspundere cu eventuale implicatii penale."


Întâlnirea cu directorii a avut loc astăzi, la şedinţă participând şi mai mulţi consilieri locali PSD. Aleşii PNL, deşi au fost invitaţi, au refuzat să participe, semn că sunt preaocupaţi cu campania electorală şi nu mai au timp să se ocupe şi de problemele urgente ale oraşului.

Cum Nicoleta Crăciunoiu refuză să semneze, în continuare, facturile restante, primarul Cristian Ganea a anunţat că îşi asumă răspunderea şi va emite ordinul de începere a dezinsecţiei oraşului, considerând că sănătatea populaţiei este mult mai importantă decât părerea directorului economic al municipalităţii.

Ganea a declarat că îşi va asuma plata facturilor către operatorul de deratizare şi dezinsecţie având în vedere somaţia primită de la DSP.

Menţionăm că facturile restante au toate vizelele legale (juridic,achiziţii publice,etc) necesare pentru a fi plătite, lipsind doar semnatura compartimentului economic.