După zile întregi de tăcere şi de speculaţii, reprezentanţii DSP Prahova recunosc, într-un comunicat de presă, că nouă prahoveni au fost ucişi de virusul A H1 (gripă porcină cum este cunostă boala românului de rând).

DSP anunţă că în perioada "octombrie 2015- 2.03.2016 au fost confirmate cu laboratorul 15 cazuri de gripă A subtip H1".

"Activitatea gripală evoluează în Prahova cu intensitate medie,morbiditatea prin IACRS încadrându-se în intervalul aşteptat. Referitor la mortalitatea înregistrată la cazurile de infecţii respiratorii severe confirmate cu virus gripal tip A sub tip H1, menţionăm că s-au înregistrat nouă decese după cum urmează:

- săptămâna 15-21.02. 2016- patru decese raportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti şi un deces raportat la INSP Bucureşti

- săptămâna 22-28.02.2016- două decese raportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti

- în data de 2.03.2016- două decese raportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti" ,informează comunicatul DSP Prahova

Conform DSP, distribuţia deceselor în funcţie de vărstă arată astfel : cinci cazuri în grupa de vârstă 50-64 de ani şi patru cazuri în grupa de vărstă peste 65 de ani.

În secţia ATI a SPitalului Judeţean Ploieşti mai există un singur caz confirma de A H1, "intubat şi venitilat"

Comunicatul integral al DSP Prahova poate fi găsit AICI

Nu înţelegem de ce conducerea SPitalului Judeţean Ploieşti nu iese zilnic pentru a prezenta situaţia îmbolnăvirilor cu A H1. Ar fi mult mai uşor, pentru ziarişti, ca directorul medical al unităţii medicale dr. Florin Puşcariu să prezinte în scurte briefinguri de presă (după modelul Spitalului Marie Curie din Bucureşti) situaţia îmbolnăvirilor din Judeţean. Ziariştii nu muşcă,dle doctor! Doar au nevoie de informaţii direct de la surse autorizate!